Avslutning
Vi börjar närma oss slutet på vårt projektarbete och med det här inlägget så är faktiskt vår blogg färdig. Här kan du läsa om tre olika dieter och även en diet som vi själva har skapat. De tre dieterna är: soppdieten, träningsmetoden och stenålderdieten. Vi har själva provat dessa under en till två veckor för att sedan själv kunna utvärdera tankar och åsikter om de olika dieterna. Vår egen diet är en soppdiet som har som utgångspunkt från den riktiga soppdieten – bara att vi har gjort den mycket bättre. :) Här finns alltså våra tips på viktminskning och vad vi rekommenderar för att må så bra som möjligt samtidigt som man går ner i vikt. Vi har även skrivit från egna erfarenheter vad man bör undvika och vika tillsatser som kan behövas beroende på vilken diet som man använder sig utav.
Skrollar man ner så finns på vänster sida en mäng av olika kategorier. Där kan du välja det som du vill läsa extra mycket om, kanske är det någon av dieterna. Vi har även en kategori där du kan läsa allt möjligt om kroppen och dess funktion. Vad vår kropp är beroende av, hur den reagerar beroende på vad man äter och på hur mycket man tränar. Genom att förstå kroppens funktion kan även motivationen till träning och näringsrik kost öka.
En av kategorierna heter recept och där finns tips på måltider som är nyttiga och även på mellanmål och fika. Alla har vi provat och vi anser att de är mycket goda, så där kan det vara värt att ta sig en titt.
Så välkommen att skrolla ner och titta in på vår blogg, :)
Genomförande av Stenåldersmetoden
Vi rekomenderar denna diet.

Ärtsoppa
0,5 kg gula ärtor
1,5 liter vatten
250 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
1 tsk timjan och mejram
1 lagerblad
Så här lagar du ärtsoppan:
1. Ställ ärtorna i vatten över natten
2. Häll över och lägg i en stor kastrull, tillsätt vatten och koka
3. Skiva lök och tillsätt den
4. Lägg i fläsk och kryddor
5. Koka ärtsoppan på medelvärme i cirka 1,5 timme. rör om då och då
6. Ta upp fläsket, skär i kuber, och lägg tillbaka
7. Smaka av soppan med kryddor
8. Servera soppan med senap om så önskas.
Köttfärssoppa
400 g mager köttfärs
2 stora gula lökar
2 morätter
4 potatisar
1 röd paprika
2 tsk paprikapulver
2 msk matpure
1 liter köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
Hacka löker grovt och stek i lite olja i en stor gryta.
Skala och hacka resten av grönsakerna och fräs med i löken när den har börjat mjukna lite. Slå över köttbuljong och lägg i paprikapulver och tomatpuré. Låt koka upp. Bryn köttfärsen och lägg över den i grytan. Låt koka till potatisen är mjuk. Smaksätt med salt och pressad vitlök. Strö över hackad persilja.
Detta är en mycket nyttig och god soppa :)

Torsksoppa med Bacon
2 msk olivolja
2 st hackade lökar
½ grovriven sushini
lite timjan
lite mejram
tillsätt:
½ paket bacon i små bitar och stek till lite
tillsätt:
1,5 dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
2 stora rivna potatisar
koka allt 15-20 minuter
Späd med lite fiskbuljong ( 2-3 dl) till lagon tjocklek
Tillsätt 400g torsk i bitar och låt koka 3 minuter.
Meny förslag
Lunch: Fisk, sallader med t.ex kyckling, tonfisk mm
Mellanmål: frukt, grönsaker, nötter
Middag: Kött, sopper, sallader
Förslag på hur en dag kan se ut:
Frukost: 2 ägg och ett äpple
Lunch: Tonfisksallad
Mellanmål: Nötter
Middag: Köttfärssoppa
Andra mattips:
Makrill med ägg
Kalkonsallad
Blodkorv
Kassler
Rotpyttipanna
Ägg och sillsallad
Tonfisksoppa
Spenatsoppa
Köttfärslimpa
Under kategorin recept, kan ni hitta förslag på bland annat soppor (:
Stenåldersdieten
Varaktighet: så länge du vill
Fördelar: godkänd av läkare och forskare, sägs vara bra för kroppen
Nackdelar: Kräver mycket jobb då ingen får vara halvfabrikat. Det blir till att laga all mat från grunden.
Stenåldersdieten
Stenåldersdieten är en diet som går ut på att människan ska äta som den gjorde förr. Forskare menar att vi är gjorda för att äta mat som vi gjorde på stenåldern och tror att vi alla skulle må bra av att hålla oss till sådan kost. Man ska undvika sådan maten som vi själva tagit fram som till exempel bröd, pasta, mjölk och raffinerat socker. Det är rena råvaror som gäller, mycket kött, frukt, fick, nötter, grönsaker, ägg, bär och rotfrukter.
Detta blir en annorlunda kost för de som är vana vid pasta, ris och mjölkprodukter.