Genomförande av soppdieten

Innan vi påbörjade dieten planerade vi noga vad vi skulle äta under de kommande dagarna. Vi gjorde ett schema där vi skrev upp vad vi skulle äta och ungefär vilken tid. Själklart förstod vi att det skulle bli förändringar men det var ändå något man kunde följa och gå efter så gott det gick. Vi skrev en handlingslista och förutom ingredienserna till soppan bestod det mesta av alla olika sorters grönsaker och frukter. Så varierande som möjligt. Det är en väldigt billig diet och för oss båda kostade den inte mer än 200 kronor.


Vi påbörjade dieten på en torsdag, och första dagen kändes det rätt så bra. Vi båda tyckte att soppan var helt okej, och att vi även fick äta frukter den dagen var ett plus. Så vi var positiva till de kommande dagarna när vi avlutade första dagen, och tänkte att det inte skulle vara några större problem att genomföra den.
Redan andra dagen kändes det däremot tuffare. Att värma kålsoppan till frukost var inte det mest lockande, och inte heller tanken på att det nästan var det enda man skulle äta hela den dagen, och de fem kommande. På lördagen, den tredje dagen, tog det emot ännu mer att pressa sig i soppan, och istället blev det att man avstod helt. Vi kom på att man kunde mixa soppan, så det blev en annan konsistens, men inte ens det hjälpte i längden.  Vi kände oss trött, sega och hungriga, konstant hungriga. Dag fyra kände vi detta ännu mer och orken och humöret var på botten. Vi genomförde även den dagen, men sedan bestämde vi oss för att bryta dieten. Det var inget som någon av oss mådde bra av.


Viktmässigt gav soppdieten resultat för oss båda. Madeleine gick ner 1,5 kilo, och jag 2,5 kilo. Detta på endast 4 dagar. Så om man bara är ute efter en snabb viktnedgång, och kan tänka sig att äta kålsoppa i en vecka så kan man testa dieten. Men vi rekommenderar den inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0