Välj rätt fett

För att minska risken för övervikt och för hjärt- och kärlsjukdomar så är en bra sak att försöka byta upp det mättade fetter som man äter till omättat. Genom att se hur fast fettet är i rumstemperatur så kan man också uppskatta om det är mättat eller omättat. Ju fastare, desto mer mättat. Här följer tips på att äta sundare genom att minska andelen mättat fett:

-         Använda flytande margarin eller olja vid matlagning. Desto fastare, ju mer mättat fett.

-         Skära bort syndligt fett på tillexempel kotletter eller skinka.

-         Koka eller ugnssteka maten istället för att steka den i stekpanna.

-         Byta smöret mot lättmargarin, och ha lättmargarin på smörgåsen istället för ex bregott.

-         Äta fisk ofta, ca 3 gånger i veckan.

-         Använda mindre ost och grädde i maten.

-         Utesluta glass, bakverk och godis.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0