Soppdiet- Dag 3

Dag 3

Dagen soppa: Palsernacks- och broccolisoppa
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med skivad banan
Tillbehör: Knäckebröd
Träning: Jogga i cirka 30 minuter
Dricka: Vatten och Kaffe


Recept - Palsternacks- och broccolisoppa

2 tryck olivolja på sprayflaska
1 gul lök, hackad
300 g palsternacka, skalad eller hackad
8,5 dl grönsaksbuljong
300 g broccolibuketter
peppar
25 g färska eller djupfrysta majskorn
25 g mögelost ( funkar även med anna ost, eller helt utan)

1. Hetta upp oljan i en stor kastrull, lägg i lök och palsternacka och småkoka i fem minuter under omrörning. Häll i buljongen och koka upp. Låt sjuda under lock i cirka sju minuter.

2. Ansa broccolin och och dela den i buketter. Lägg dem i kastrullen och låt sjuda ytterliggare 5-8 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.

3. Låt soppa svalna lite och kör den sedan till puré i en matbredare. Smaka av med peppar och tillsätt majs och ost. Värm den försiktigt i ca 5 minuter. Servera.


Fiberhavregrynsgröt

2 dl vatten
1 dl fiberhavregryn
1 krm salt

Bland allt i en tallrik och sätt i mikron drygt 2 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0